Nu är priset klart på boken. 200 kronor vid avhämtning. Skickad per post tillkommer 79 kronor. Beställ hos Åke Öberg 070-3571812, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Betala helst med swish till detta nr för snabbast leverans. Alla pengar går oavkortat till Dynäs II.

Bogserbåten Dynäs II byggdes 1910 och har varit Ångermanälven trogen i 100 år, hon är det enda av de hundratals fartyg verksamma under sågverksepoken som finns kvar i Ådalen. Redan från början var det tänkt att hon utöver timmerbogsering även skulle fungera som representations- och rekreationsfartyg åt beställaren konsul Ekman. Därför skiljer hon sig markant från dåtidens övriga bogserbåtar genom att ha överbyggnad i vackert snidad teak med skinande blanka mässingsdetaljer och en speciell salong för konsuln inredd efter dåtidens mode med mahogny och röd sammet på ett sätt som påminner mer om en kupé på Orientexpressen än en bogserbåt.
Den stora tändkulemotor, en fyrcylindrig Skandia 465C, som ersatte den tidigare ångmaskinen 1955 är troligtvis den enda motorn av sin typ som finns kvar.
Sedan 2005 ägs fartyget av Ideella Föreningen Dynäs II.